неделя, 6 септември 2009 г.

Volkswagen представи Polo с три врати

Volkswagen официално представи модификация на новото поколение на хечбека Polo. Автомобилът този път е с три врати. Според представители на компанията, версията ще бъде видяна от широката публика на моторното изложение във Франкфурт през септември. Продажбите на европейския пазар ще започнат през есента - съвсем скоро след премиерата.



Размерите на возилото са идентични с модификацията с пет врати. Дължината и широчината са 3 970 и 1 682 милиметра съответно. Това е с по 36 и 32 милиметра повече в сравнение с предшественика. Обемът на багажното отделение при Polo при свалени седалки е 952 литра. Единствената разлика от петвратката са по-широките предни врати и динамичната линия на тавана, благодарение на която автомобилът се приближава до дизайна на купе.


VW Polo с три врати ще се предлага със седем двигатели. В гамата влизат три бензинови атмосферни мотора с обем 1.2 и 1.4 литра с мощност 60, 70 и 80 к. с., както и 1.2-литров агрегат със 105 к.с. (който ще се появи в гамата малко по-късно). Возилото ще бъде достъпно с три дизелови възможности с мощност от 75 до 105 к.с. Моторите ще могат да работят в зависимост от предпочитанията на клиентите с механични предавателни кутии или със седемстепенен “робот”.

В началото на 2010 г. компанията ще представи и свръхикономичната версия на Polo - BlueMotion, оборудвана с трицилиндров 1.2-литров дизел, система “старт-стоп”, специални аеродинамични елементи за купето, намаляващи съпротивлението с потока въздух и нископрофилни гуми. По данни на VW, средният разход на гориво ще е около 3.3 литра на сто километров пробег.Цената на тривратия Polo в Европа ще стартира от 12 150 евро. Топ версията Highline ще струва 15 900 евро.
mobile.bg

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP