четвъртък, 18 юни 2009 г.

Нов модел с универсалното наименование Jetta

Jetta е най-продаваният европейски автомобил в САЩ, но се радва на добри позиции и в Европа. Моделът допълва гамата от седани на марката в сегмента под новия Passat и ползва техническата платформа на световния бестселър Golf. Заедно с моделите, носещи името Vento (1991 до 1998 г.) и Bora (1998 до 2005 г.) до момента от поточните линии са слезли над 6,6 милиона екземпляра.
Комфортна лимузина. Неповторимият дизайн на Jetta съчетава всички качества на комфортната лимузина. Отличителна черта на модела е предната част със своята хромирана решетка, която придава спортно-елегантен вид. Стилистично тази решетка показва връзка с новия Passat и Golf –двата модела, между които е позиционирана Jetta . Спортно-елегантият силует излъчва динамика и изключителна пъргавина. Интериорът впечатлява с висококачествени материали и предразполагаща атмосфера, която ще ви накара да се чувствате добре още от първия момент.
Двигател. Освен със стартовите отпреди година 4 бензинови и 2 дизелови двигателя автомобилът ще се предлага през 2007 г. и с още два бензинови TSI агрегата с мощност 140 и 170 к.с. Всички те покриват EURO 4. Мощностите им са от 102 до 200 к.с. С изключение на най-малкия бензинов 1,6 л мотор всички останали разчитат на технология с директно впръскване / FSI за бензиновите и TDI за дизеловите/. Колите с по-силните мотори се предлагат серийно с 6-степенна ръчна скоростна кутия. За TDI двигателите, като опция се предлага и високоефективната и спортна автоматична 6-степенна DSG предавателна кутия с два съединителя. Бензиновите агрегати могат да се поръчат и с 6-степенен Tiptronic.
autotrade-vw.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP